Fåtalighet

T21 kallas till löpträning - som vanligt på söndag 15.30. Endast 4 killar dyker upp. Uselt! Vintervädret tillåter utomhusverksamhet och vill man vara med och vinna matcher hjälper bara kontinuerlig träning. Bättring!

 

 


Hands on?

Med fransk elegans får Henry och Gallas in bollen i det irländska målet i sista stund. Och så får den svenske domaren bära hundhuvudet, trots uppenbart fusk inför öppen ridå.  

Och inte missar heller den ivrige franske presidenten tillfället att räcka ut en hand till sin brittiska kollega. Fotboll är politik! Tänka sig, ett EU-direktiv om rent spel och ett system för videogranskning. Låter utopiskt i om man ser till hur unionens beskyddare - dvs La France - helt avvisar transparens.Bon chance!


Gala

I går kväll höll stans tredje största fotbollsklubb ledaravslutning på Foresta. Mkt glamour och högt uppskruvade ambitioner till nästa år. P94 Sverigesbäst och tre nya konstgräsmattor samt aggressivare kommersiell marknadsföring av Lidingöfilosofin. Imponerande. Breddfotboll åt alla så - vi kan ha roligare.I dag vaknar vi upp till ännu en grå dag och ännu en eftersäsongsträning med Talanggruppen, som idag tränas med Annas fasta handlag. Väldigt bra att vi har egna proffstränare att ta till när förvärven fryser...

Själv fortsätter jag och kommittén med kvartssamtalen och utvecklingsmanualen - också ett imponerande dokument med visioner. Därtill är arbetet igång med upprättandet av en sponsorpool för 98:orna bestående av stora och små företag på ön.


Vinterexercis

T21-orna tränade i lördags, dock i alltför liten skara. 6 spelare och 4 tränare innebär fel balans. Så, på med kläderna och släpp tv-spelet! Vi kör hela vintern om inte snön ligger meterhög, förstås.

Inte minst våra sponsorer vill att vi syns och utvecklas samt äter gott och näringsrikt. På tisdag tränar killarna medan vissa ledare deltar i fotbollsgalan i Millessalen. Vi får se vad som väntar där, Lissolles krönika över året som gick och några föraningar om vad som  väntar i framtiden, kanske?


Påminner också om kvällens T-gruppsträning där T21-orna roterar. I kväll blir det tufft tempo med stegar och häckar. Ja, ni vet väl att vinterträningen är mycket fysisk. Efter juluppehållet ges det tillfälle för K-lagen att anmäla fler roterande spelare till T-gruppen, naturligtvis utifrån förmåga, motivation och närvaro.


KVALificerat

Killingeskägget fixade kontraktet. Gammal är äldst och klart att det krävs en veteran får de svåra lägena. "Vi gnuggade på" sa Mattias till media endast iförd shorts.

Lidingös egen DIF-ikon gjorde ett gediget arbetspass liksom övriga djurgårdare. Stundtals spel mot eget mål ocg ganska snart klar att Assyriska inte skulle orka härda ut. Nåja, nu gäller det för DIF att planera för 2010. Heja, heja!


The dubblish

Nu har gnagarna knaprat åt sig ytterligare en pokal i bara farten. Bojan, Martin och Ivan tog kommandot från start och chanserna radades upp framför brassen, som inte fick in den förrän staren börjat sjunga.


Nya bollar...

I går kväll tränade talangerna med extra steglängd. Nya Nike bollar och två stegar fick upp gossarna på tårna.


Tänk egentligen vad lite det behövs för att tända en gnista. Att det småsnöade och blåste snålt fick inte någon att tveka. Till och med den avslutande intervallträningen visade prov på talang. Nu inför vi träningsdagbok, något killarna säkert ber sina målsmän att fixa. Tack för ditt stöd!


TalangträningMån- och onsdagar 16.30-18.00 tränar IFKs 11-åriga talanger på Lidingövallen.
Dvs ett femtiotal grabbar varav 15 i en mer avancerad utvecklingsgrupp och övriga i den större talanggruppen. Beroende på motivation och framgång får en handfull T-killar genom en sk rotationslista pröva på U-träning enligt följande principer:


"En liten förtydning över hur rotationen till U kommer gå till. Just nu finns det en lista på sex spelare som roterar in i U från T. Listan innehåller namnen på de som visat framfötterna på extraträningarna avseende engagemang och närvaro. De roterar tre o tre varannan träning så de får ett pass per vecka med U.

 

Samtliga i T ska inte per automatik rotera in i U, det är ingen rättighet. Den här listan ska om två-fyra veckor revideras med nya namn. Fem-sex veckor senare bör den revideras igen så att alla de som har ambitionen, kompetensen och engagemanget får visa upp sig.

 

Så visar man framfötterna nu i höst/vinter vad gäller delarna jag nämner ovan så kommer man att komma med i rotationen. Senare ska det lyftas en-två spelare till U. Men det måste göras när Ernesto, tränaren i U, har fått se alla tillräckligt."


SM-guld!

Gnaget e laget! Mutumba och Tjärna sänkte kamraterna från Götet. Välförtjänt säger Raffe till slut när sportradion sänder direkt från kaoset vid mittcirkeln.

Väntat kan man nog också säga, trots att det svartgula gänget mest består av legoknäktar, förvisso underhållande men föga solnaistiska.

 


RSS 2.0