T-träningen inställd idag!Pga av röd flagg som varnar för snö och kyla ställer vi alltså in träningen i em.

Nästa ordinarie T-träning med rotörer inträffar onsdagen den 10 mars.

Se extra utskick om särskilda Sportlovsaktiviteter.

Påminner alla K-tränare om morgondagens möte 18.30 på Kanslitet.

Matchen mot Vasalund inställd!

Matchen INSTÄLLD

Pga väderläget har vi tvingats ställa in dagens match mot Vasalund.


=> Kolla IFKs hemsida ang morgondagens träning på Vallen.


IFK-VIK sönd 12.00

IFK-VIK: Line up sönd 21/2

Följande har anmält sig och spelar mot Vasalunds IF på Bergshamra/Kungshamra planen på söndag:

Vile Stark Ogner (mv)

Anton Amberg (mf)

Alexander Celsing (mf)

Johan Holmbergh (df)

Martin Lindström (df)

Niklas Lopez (fw)

Filip Lundin (fw)

Måns Tivenius (mf)

Julian Engdahl (mf)

Petter Schmidt (df)

Samling 11.15 på plats iförd IFK-ställ + blåvita NIKE-strumpor, underställ, mössa, handskar och varma överdragskläder. Därtill vattenflaska och banan motsv.

Larsa Lindström coachar och svarar vid sidan av undertecknad på frågor om matchen 070-4914280.

Väderutvecklingen kan äventyra spel, varför berörda uppmanas löpande bevaka hemsida och blogg.

---------

Efter denna match kl. 13.00 möter vår U-grupp DIF på samma plan. Stanna gärna kvar och heja.

Lycka till! /Lasse


En ledstjärna

"En tidigt utvecklad individ har uppenbara fördelar i jämförelse med en sent utvecklad, men man bör också veta att ett tidigt utvecklat barn inte alltid är den som kommer att bli bäst som vuxen. I idrotten favoriseras således de tidigt utvecklade barnen utan att man för den skull alltid får fram de som i framtiden kommer att bli bäst. Det finns en uppenbar risk att en sent utvecklad individ som kanske hade blivit bäst som vuxen om han fortsatt idrotta, tappar lusten och slutar i förtid när han alltid får stryk av sina motoriskt tidigare utvecklade kompisar. Ännu större risk finns för den som är tidigt utvecklad. Han/hon vinner mest därför att han/hon är större. Barnet vänjer sig vid att alltid vinna och är inte psykologiskt förberedd på att förlora. Ett sådant barn kanske tappar lusten och lägger av när kraven ökar och kan bli en av idrottens drop-outs."

- Bengt O Eriksson, Idrottens Forskningsråd, IFR

Mentorskap

I går blev det klart att även T-gruppen får en mentor att stötta spelare och David & Jocke i sin tränarroll.

Detta är en god nyhet som ger oss kvalitativa förutsättningar för den stora T-kretsen. Därtill en kreativ resurs för oss i åldersgruppskommittén.

GIH-studenten och UEFA-diplomerade Olof Unogård träder i tjänst fr.o.m. v. 10 vid sidan av sitt uppdrag som tränare i F18-U.Olof kommer primärt att fokusera på att stärka Jocke och David som tränare samtidigt som han finns tillgänglig för guppen. Han kmmer också att stötta killarna i deras planläggning och uppföljning av vårens träning samt att komplettera det som Anders Norin kommer att köra med de ordinarie T-lirarna på fredagar, också med start från v. 10. Dessutom kommer en dialog med Ernesto och Anna i U-gruppen att inledas - allt detta för att få en röd tråd i hela verksamheten.

Värt att nämna är att T-gruppen fr.o.m. vecka 10 kommer få tillgång till en halvplan på onsdagar, vilket kommer att ytterligare höja kvaliteten på träningarna.

Det fulla upplägget för T-gruppen efter vecka 10 kommer att presenteras inom kort!


IFK-Vasalund 21/2 12.00

Med mkt kort varsel får vi chansen att möta Vasalund på det uppvärmda konstgräset i Bergshamra/Kungshamra nu på söndag kl. 12.00 (samling 11.15).


Jag behöver 12 ordinarie T-spelare varför FÖRST TILL KVARN gäller. Jag vittjar nätet kl. 15.00 imorgon fredag och ger prio till de som inte var med mot AIK.

Laget publiceras därefter på denna hemsida och T21-bloggen.

Som vanligt gäller endast IFK-ställ och varma kläder samt vattenflaska.


Discodax

Futuraskolan med Petter och Wille i täten bjuder till danskväll för 5:or och 6:or på lördag den 20 februari 19.00-22.00.Vi pratar om DJ Mellin från Elverket, snacksbar, läskedrycker och väldigt mkt FF. Kom och dansa med oss på Käppalagården (Nova), Herkulesv. 36 (entre 40 sek går oavkortat till skolresan).

Spelaren i centrum

Det ambitiösa P10-laget ger ut sin vision för terminen: att vinna Sanktan med stöd av kunskapsindelning i kategorier. De som "kommit længst i sin utveckling" forts i 99-serien medan övriga spelar i 00-serien. M.a.o. ett A- och B-lag med fixstjærnor inom samma lag.Jag læser i IFKs policydokument under rubriken "spelaren i centrum" och ser resonemang om glædje och nedprioritering av resultat. Vidare hyllar klubbens filosofi balans mellan matchspel och træning liksom uttagningskriteriet træningsfrekvens. Detta just i ett skede nær man tar steget till 7-mannaspelet.

Att ha en grundsyn som innan klubbens gallring inför U/T-indelning enbart lyfter fram individuell spelskicklighet och talar om matcher som "en krydda" i en nivainindelad tillvaro kommer att alltför tidigt knuffa ut potentiella talanger.

Nu ska vi se vad klubbledningen sæger om detta.

"Att vara idrottsförälder"

Nu något om vår uppgift som föräldrar.

Hur kanaliserar vi vår iver så att den inte blir kontraproduktiv? Dessa frågor och flera andra relevanta sådana studerar fd pingisstjärnan Johan Fallby i sin bok om "spelarutveckling".I boken redogör Fallby för hur man ger effektivt stöd och hur föräldrar och ledare samverkar. Jag funderar på om detta kunde vara något för IFK och kommer därför att undersöka om vi liksom DIF och andra kan bjuda in Fallby till en temakväll. För nog behöver vi alltid fundera lite på samverkan mellan dessa tre huvudgrupper; spelare, ledare och föräldrar!

Vad tycker ni?

Talangträningsupptakt

Talangverksamheten inleds måndagen den 15 februari 16.30-18.00 på Vallen, om vädret inte förbjuder - förstås. Under v. 7-8 kommer vi att låta vår nya rotörer visa upp sig och vi kommer att växla deras medverkan enligt ett särskilt schema som skickas till berörda spelare.


Jocke och David med stöd av K-lagstränarna håller i träningen under mitt överinseende och efter sportlovet kommer Anders Norin att börja jobba i T-gruppen.

Under sportlovet v.9 försöker vi ordna gemensam träning med U-gruppen på våra ordinarie träningstider på Vallen: månd och onsd 16.30-18.00.

Tänk på att…
… vara på plats minst 10 minuter innan kick-off,
… komma i enbart IFK-kläder anpassat efter väder
… komma med rätt utrustning (benskydd, flaska)


Träningen ställs bara in om det ligger snö på planen, alltså inte pga köld. Var därför vaksam på IFKs hemsida och denna blogg. Är där en röd flagga är träningen inställd, men är den gul eller grön tränar vi med förnuft. 

Vi forts att rotera in K-lagstränare, som stöd till Jocke och David enligt det schema som upprättades i höstas.  


För fotbollstokiga

I går tränade U/T-gruppen med flyfotade och fysiskt trimmade polacker. Wroclaws stadslag var som väntat inga duvungar, snarare pojkproffs med en positiv och artig stil. Alltså, inga dåliga föredömen för våra killar som snabbt minglade med gästerna. Det bådar gott inför resan söderut i augusti.

 

I morse håll vårt eget U-team polackerna stången över hela Vinnarhallens yta och fick bara stryk med 1-0. Försvarsspelet var effektivt och vår keeper stod nästan jämt på rätt plats. Det ser lovande ut för Patrics hjältar.

Medan U-teamet slickade såren åkte T-teamet till Kungshamra och visade att man inte räds gnagarna. Vi lirade med finess och rörelse trots relativt låg grad av samspelthet. Det gav mersmak även om den andra matchen, som vi också vann, präglades av fler och fler solitära bravader.Och hade vi skjutit oftare och lite hårdare hade nog vår triumf blivit än mer övertygande. Men som säsongsdebut för T-gruppen är detta "med beröm godkänt".

Nu är det bara en vecka kvar till vi drar igång träningen på Vallen. Den 15 februari sätter vi igång om inte Kung Bore vill annat.

AIK-kampen

Följande lag är uttaget till matcherna mot AIK nu på lördag.Axel Hedengren FW
Carl-Leo Sanderhem MF
Tom Dahlbäck MF
Philip Grevelius FW
Fredrik Graneld MF
Martin Lindström DF
Johan Holmbergh DF
Julian Engdahl MF
Henning Blomstrand DF
Petter Schmidt DF
Wille Jansson FW
Martin Bellander MV
William Klingefjord MV
Anton Avelin Löfstedt MF
August Delin MF

Bitr coach är Magnus Dahlbäck (L5). Vi samlas senast kl. 13.00 ombytta. Resp K-lag svarar för transportsamordning av sina spelare.

Planen ligger bakom studentbostäderna i den delen av Bergshamra som kallas Kungshamra.

Varje spelare skall ha blåvit IFK-utrustning; blåvita strumpor, blå shorts alt knickers, blått el svart underställ, träningsoverallsjacka motsv och varma överdragskläder samt handskar och mössa.


Polenträning

I dag kl. 13.30 tränar U/T-truppen i Multihallen med våra polska gäster. Vårt gäng samlas ombytta på Vallen kl. 13.00 prick fvb till Bosön i samlad tropp.

I kväll spelar vi bowling med de polska grbbarna; Baggeby Superbowl 18.00I morgon kl. 08.00-10.00 på Bosön (Multihallen) spelar U-gänget match mot polackerna och BPs profillag. Välkommen att hela på oss eller de som spelar bäst! Efter detta tar T-gruppen hand om AIK på bortaplan...

På söndag lär vi oss mer om gemensam polsk-svensk historia på Armémuseum kl. 12.00-15.00.

Vi lirar mot Gnaget!

På lördag inbjuder AIKs P98 till träningsmatch på Bergshamra IP (uppvärmt konstgräs).Jag vill ha en mixad grupp till vilket lag 3, 5, 7-8, 10-11 och 21 får nominera 3 spelare vardera inkl T-målvakter. Indikera gärna resp spelares favoritsyssla, dvs back, mittfält eller kedja samt målvakt.

Beroende på utfallet tar jag ut ett gäng (max 15) som samlas på Bergshamra nu på lördag kl. 13.00. Vi har planen bokad till 16.00 så det blir långa matcher och flera byten.

Jag ordnar matchtröjor och coaching, det senare gärna med bistånd från någon av er K-lagstränare. Så, tala om om ni är tillgängliga på lörd em.

Varje spelare kommer till match iförd underställ, blåvita strumpor, IFK shorts alt knickers, mössa, handskar,vattenflaska, macka och varm dryck samt varma överdragskläder.

=>Alltså, skicka mig era namn absolut senast onsdag em. Bindande anmälan!


Polenbesöket

Nu bara två dagar kvar innan våra polska vänner dyker upp på Bosön. Vi i projektgruppen sliter fortf med detaljer och koordinering varför slutlig information inte dyker upp förrän framåt em idag. Därför nedanstående utkast till program och vädjan om understöd. Viktigt att notera att de IFK-killar som anmält sig till Polenutbytet inbjuds att samträna med polackerna på Bosön fredag 5/2 13.30.Hjälp med skjutsning, torsdagen den 4/2 – tisdagen den 9/2. Våra polska vänner kommer att behöva transporteras till och från olika evenemang under de dagar de är här. Vi är redan några som kan köra, men kommer behöva ytterligare hjälp enligt nedanstående tidpunkter och ber därför alla som har möjlighet att hjälpa till att ANMÄLA sig:

Från - till

Tid och datum

Behov av bilar för skjutsning

Centralen - flygbussarna till Bosön

4/2 kl 20.10

2

Bosön till Lidingö Superbowl

Lidingö Superbowl till Bosön

5/2 kl 17.30

 

5/2 kl 19.00

Lämpligen de som anmäler sitt intresse för att bowla (se nedan)

Bosön till Armémuseum, Riddargatan 13

7/2 kl 11.30

7 – 8

Armémuseum till Bosön

7/2 kl 15.00

7 – 8

Bosön till Centralen - flygbussarna

9/2 kl 14.00

1 - 2

Gemensam träning, fredag 5/2 kl 13.30. Ta chansen att träna tillsammans med det polska laget kl 13.30 på Bosön på fredag. För de som inte har möjlighet att ta sig dit själva erbjuds skjuts från Vallen. Samling senast 13.10.

Bowling, fredag den 6/2 på Lidingö Superbowl kl 18.00-19.00. Våra killar bowlar tillsammans med de polska killarna på Lidingö Superbowl på fredag kväll. Vi hämtar polackerna kl 17.30 på Bosön och kör vidare till Baggeby för ombyte till bowlingskor. Speltiden är mellan kl 18.00 – 19.00. Vi bjuder alla killar på lite snacks och vinnande lag får också ett pris. Anmäl er kille för spel så fort som möjligt. Eftersom de är 16 stycken polska killar kommer vi att var lika många. Här är det först till kvarn som gäller! De som anmäler sig för bowling kommer också att köra det polska laget till och från Baggeby!

Match, IFK Lidingö Dolnoslaski ZPN, lördag 6/2 kl 08.00. IFK Lidingö och BP spelar mot Dolnoslaski ZPN på Bosön (se bifogat schema). Alla är välkomna att heja!!!

Middag och TV-spel, lördag 6/2 kl 18.30 – 21.00. Vi tycker det vore trevligt att bjuda hem de polska killarna på en enkel middag och kanske lite TV-spel eller något annan lek som kan förena när språket inte är den gemensamma nämnaren. Tanken är att bjuda hem 2 – 3 pojkar var, kanske tillsammans med en svensk lagkamrat, på lördag kväll. Om det finns intresse för detta kan vi hämta dem på Bosön kl 18.30 och lämna dem igen kl 21.00. Hör av er snarast, så kan vi ”snickra ihop” ett program!

Armémuseum, söndag 7/2. På söndag besöker det polska laget Armémuseum för en guidad visning samt lunch. Även för denna aktivitet behövs hjälp med transporter till och från Bosön, kl 11.30 samt retur kl 15.00. De som kör är även varmt välkomna att följa med på visning och lunch tillsammans med sitt barn. Anmäl ert intresse!


RSS 2.0