Käppalacupen

Fyra taggade team möttes igår i Käppalahallen för at spela 5-mannaspel på handbollsyta. Täta justa matcher med stor spänning och finess. Det märks att grabbarna inte tagit vinterlov från fotbollen. Tvärtom, full fart och en och annan ny muskel.

Det enda jag saknade var skottvilja. Kanske var det ovana vid den tyngre ostudsiga inomhusbollen?Värdarna T21 lyckades efter straffläggning få tag i bronspengen. Segrade gjorde stabila "All-stars" (lag 12) med respektlösa Lag 5 som tvåa och offensiva lag 7-8 på en lite oförtjänt fjärde plats. Vi tackar roade föräldrar som hejade på och fixade bullar och festis i förbrödringens tecken.

Och till veckan blir fint främmande från Wroclaw i Polen. Stadslaget från regionen Nedre Schleisiens fotbollsakademi kommer till Skavsta på torsdag kväll för att träna och matcha med Lidingös utvecklings- och talanggrupperna. De inkvarteras på Bosön och träffar där även på BPs och DIFs bästa 98:or. Ska verkligen bli roligt och inspirerande inför U/T gruppens Polenresa till sensommaren.


Matching

Säsongen 2010 inleddes i går och flera T21:or till Käppala Skolan med mycket spring i föttena.

Peter talade till truppen om vad som gällde i år och uppmanade alla att tänka på sina lagkompisar om man av någon anledning övervägde att inte komma till den viktiga vinterträningen, med fartfyllt inomhusspel.P12:or är ju nästa fullvuxna lirare med 11-mannaspelet runt hörnet. Det märktes bitvis igår när vi spelade matcher.

Med denna insikt och F98:s beredvillighet att låna oss halltid beslöt vi att inbjuda andra ö-lag till en minicup den 30 januari. Det har vi nu gjort och det återstår att se om vi får napp... Det vore ju jätteskoj om vi kunde få till det så det ökande antalet spelare inom Talangruppens verksamhet lärde känna varandra - förbrödring med andra ord. På köpet får vi nog lite extra motivation.


Lördagsträning

Den 16 januari kl. 14.00 i Käppalahallen inleder T21 det nya decenniets fotbollssatsning. Förvisso mellansäsong men ändå ett tillfälle att röra på benen och stöta till styva inomhusbollar (tag med boll!). Därtill kommer MAQ att introduceras med lätt hand. Då det säkert blir lite manfall pga hockey och annat vintersportande håller vi öppet för andra spelsugna 98:or i klubben.

Som vanligt gäller rätt utrustning, dvs blåvita IFK-prylar och ordentliga inomhusfotbollsdojor + benskydd samt vattenflaska!

Välkomna!

Kottlahockey

Inget gräs i sikte innebär is och puckar.


RSS 2.0