Dalecarlia 14 juli

Fransk nationaldag och hurra för enighet, brödrarskap och jämlikhet! Det sägs att "vi har roligare" - det stämmer! Jag vet inte varför men kanske handlar det om inställningen till själva spelet och omgivningen, dvs till prestationen, resultatet, kvaliteten och kamratskapet. Nåväl. Idag vann vi en och förlorade två - dock med mindre marginal än tidigare i veckan. Allt detta innebär hursomhelst sk placeringsmatcher imorgon fredag (12.30, 17.10, 18.20) med följd att återkomsten till ön blir i skymningstid. Hoppas alla icke härvarande föräldrar löst återtransporten och mottagningskommitten... I övrigt bjöd dagen på bad i Dalälven med Ernesto i plurret, pannkakor med sylt och fint väder. Vad mer kan man begära? Möjligen god bättring för Julle Engdahl vars olycka påverkat polarna som varit oroliga och spelat till Julles ära. Även den allt hesare klacken sjöng för Julle.

Dalecarlia 13 juli

"Ödets ironi" säger Ivan efter dagens tre förluster och en oavgjord med segervittring. Dessvärre hade vi också ett benbrott på toppen av en allt längre skadelista. Bollen rullar inte alls vår väg - men vi har i alla fall fint väder och hög stämning i truppen! Föräldraruppslutningen ökar och snart har vi den största klacken. Ett gäng hann också med Aquanova äventyrsbad som mjukade upp trötta muskler. Nu är laget samlat på Scandic för att njuta fin damfotboll och pizzaslice samt glass. Nya friska tag imorgon!

Dalecarlia 12 juli

Idag ömsom sol, vind, regn och åska samt en seger och en oavgjord vid sidan av tre förluster om än i sista miniuten. Lagsammanhållningen är kompakt och ingen ger upp innan domaren blåst. Tjejerna lirar oerhört konsekvent och med en härlig precision. Imponerar inte bara i det egna lägret; "häftigt" hördes från häpna coacher i ett Nackalag som fick bita i det gröna dalagräset. Tyvärr har redan skador och förkyldningar börjat grassera i lägret och lag blå har inlett värvning i de yngre leden. Ändå tror vi att lagkänslan och Ivans stab löser det mesta inför en ny dag i Tunabygdens idrottsmecka. Och kan vi få hejarklacken att sjunga som stadens store son Jussi så lyfter vi underläget...

Dalecarlia 11 juli

Första dagen bjöd inte direkt på fotbollspoesi men premiärnerver som kittlade våra blivande tonåringar. Två uddamålsförluster med potential som hade varit vinst senare i veckan när samspeltheten ökat. Därtill en ordentlig omgång av hemmagänget Forssa vars skola vi flyttat in i med buller och bång. Kvällsmatchen blev en seger och nu är vi på gång... Tyvärr kan vi inte lasta våra värdar då förutsättningarna var utsökta; friska vindar sol och en frodig grön matta. Förläggningen har dock fått viss kritik; trångt och lite syrefattigare än Scandic där ÅGK residerar... Nya tag imorgon - sparka och spring under regnskurar och sval sol.

Dalecarlia 2011

Nedan kommer du under nästa vecka att få del av resultat, kommentarer, skvaller och bilder.

Häng med! /Lasse

RSS 2.0