Farväl

Sent om sider uppkopplad och fortf tagen av Henkes avsked. En legend kastade gråtande upp dojorna på Olympias proppfulla läktare. Vi alla stod upp - i regnet - under andra halvleks sista kvart och hyllade en av svensk fotbolls stora artister. Ända in i slutet rörde sig Henke likt en panter och irriterade ett för dagen välorganiserat DIF försvar. One touch, always. Fenomenalt!Efter drabbningen med kvalande djurgårdare mottog Henke storbildshälsningar från potentater ute i den stora värlfen - Europa; Sir Alex, Van Bronkhorst, Lagerbäck och så Zlatan förstås. Men inget var större än Celtic ledningens hjärtliga hälsning till en alltjämt levande fotbollssaga.

Tankepaus

Höstlov och Meyers Camp för de som inte firar Halloween utanför stan. Jag drar ned till Helsingborg för att kolla läget; finns det ett liv efter Henke? Och hur går det för HIFs dalande stjärna? Risken att hamna i den stockholms-göteborgska streckstriden torde väl vara utesluten. Men, många bakslag har det blivit på sistone.

Föresten, grattis DIF till segern över Örgryte. Funkar tydligen bättre med nio man på plan!? I morgon fär vi veta om Gnaget pallar trycket mot desperata Bajrare.Därtill funderar jag på hur vintern bäst utnyttjas; T21ornas och T-gruppens utvecklingspotential får ju inte läggas i träda trots väder och vind. Nu är det också högsäsong för alternativ sport, många killar viftar nu med racketar och klubbor medan andra redan börjat ta fram sidorna. Omväxling förnöjer och utvecklar.

Veckan som gick fylldes i vanlig ordning med antropologiska upptäckter av bästa märke. Högst på listan hamnade ett synnerligen ogenerat och ultimativt utspel. Tarvar till eftertanke. Och sen lite fotboll också, förstås. Även kvartsamtal med talangerna. Bra att få veta vad grabbarna vill och tänker som omväxling. 

Med facit i hand

På Skytteholms IP hände det. Brukspojkarna från de djupa östgötaskogarna tog sig upp i högsta serien efter nästan tre decenniers kamp bland gärdsgårdar och åshöjder. Som östgöta (gusche löv) sällar jag mig till grattulanterna.Raffe, Roland, Conny och Benno grät och mindes fornstora dagar på Kopparvallen - Bayern München, Barca och Chelsea kom på besök. Johann Cruyff, Gerd Müller och Kaisern själv visades upp och fick smaka på järnhårt motstånd.  

Men, nu gäller det att hålla sig kvar på toppen. Steget från superettan till allsvenskan är stort. Det har andra pojkar fått erfara... För att inte tala om Pekinggängets rekyl som snart landar i div. 1!

Koppargruvan i Bersbo är stängd och skrivmaskinerna har tystnat men ropen skallar för Åtvid. Hurra!

Säsongsavslut

Det blåser snålt på Hagsätra IP när T21:orna drar in för att försvara förra årets silverpokal. Medan David packar upp det organgea stället går Janne igenom spelupplägget - skotta och täpp till där bak är receptet. Men när laguppställningen plockas fram har vi två sena förfall på toppen av avhopp under veckan. Dessutom problem på keeperplatsen. Anton, Vile och inlånade Love får slita hårt mellan stoplarna när bollarna viner ikring.Gruppspelet mot Enskede, Stockan och Täby slutar 18-1, trots vissa ljusglimtar i ett allmänt lite småsömnigt spel. Och då är det bara att vända hem mot ön. Söndagens slutspel blev det inget av med. Vi ledare tar till oss detta och beslutar direkt att inleda vintersäsongen redan på tisdag när Ceddans far leder löpningen följt av sedvanlig onsdags- och söndagsträning - 17.30 resp 15.00. Därtill T-träning för Vile, Wille och Edward tisdag 18.00.

T21 behöver öka graden av samspelthet och kontinuitet. Lagbyggnad är alltid en utmaning men det blir svårare när det glappar mellan killarnas tränings- och matchnärvaro. Både teknikutveckling och spelförståelse tarvar mycken praktik. Något som ju dessvärre sätter press på alla oss vardagslogistiskt redan pressade föräldrar. Tyvärr.

Alltså inget vinteride, utan en ambitiös mellansäsong. Vi satsar på att forts uteträning på Brevik parallellt med teknikdrill i gympasalen. Därtill flera Bosön pass under snöperioden, förhoppningsvis i samarbete med något annat seriöst satsande gäng. För detta behöver vi både moraliskt och ekonomiskt stöd. Så, snart nås ni av en talong för KVD-prylarna och lokalhyra etc. 

Fotbollsdiplomati

Turkiet vann med 2-0 mot Armenien. Kaukasus vann med 10-0 mot omvärldens tveksamhet att nästan 100 år av motsättningar bland folken kring det heliga berget Ararat skulle kunna biläggas. Nu kan Noaks Ark segla ut på ett lite fredligare hav, igen.


Shiptari

Lagerbäcks final gick i dur. Mellberg gjorde sitt både bakåt och framåt. Gammal är äldst! Tyvärr något av landslagets signum. Nu är det hög tid för förnyelse. Hoppas på Sven&Pia, dvs ett nytt grepp.Om albansk fotboll kan man säga mycket eller ingenting alls. För 10 år sedan tjänstgjorde jag i Tirana, en ovanlig upplevelse då nationalstadion tjänade som flyktingläger. Fördrivna kosovaner fördrev sin tid på den bruna mattan. Nu är allt mycket positivare, faktiskt.


Övning ger färdighet

I kväll tränade U och T grupperna för första gången på en kylslagen Vall. Anna och Anders drillade teknik och åter teknik; enfotsdribbling och kroppsfinter samt småmål. Genomgående högt tempo och en metodik som eliminerade allt jidder. Jag har aldrig sett mer taggade killar - inga kommentarer eller onödiga frågor bara iver att förkovra sig.

På tisdag nästa vecka kommer Wille, Vile och Edward att rotationsträna med T-gruppen. Varmt välkomna!T21:orna joggade och brakade inför Hagsätra turneringen till helgen. Fysiken är ju A och O. I morgon är det träning på Brevik. Varma kläder, banan och dricka!

Noterade att Janne tagit ut följande line up: Anton (mv), Andy, Wille, Vile, Jakob, Edward, Ludde, Petter, Elias, Cedrik och ev Måns. Att försvara årets silverpokal blir en tuff uppgift då startfältet förefaller större och mer kvalificerat.

Hand-over

Min namne i landslaget har parkerat. Och kliver av om det blir förlust mot Albanien på onsdag.Jag sätter mig också i baksätet efter 2,5 år med Käppalagänget och prioriterar samordningen av talanggruppen. Jannarna och David med stöd av Peter - från legendariska Favoriterna som går in som ass tränare - tar nu över förarsätet. Äntligen! Aldrig dumt med förnyelse och friska tag.Helgens spel i oktoberpokalen gav både vinst och förlust. Mest det senare även om dagens tidiga morgonmatch mot Viksjö visade att killarna även bemästrar press och naturgräs. Samspelthet och snabba omställningar på flyfotat mittfält höll även på att ställa till det för pantrarna från Rudboda, eller var de nu kommer i från... Russinen hade plockats ur kakan men kakan fanns ändå kvar.

Nåja, till veckan blir det både K- och T träning samt löpning med Ceddans pappa. Sen blir det cup i Hagsätra. Janne återkommer med line up.Mörkt

Danskdödaren är en sällsynt art. Och Boeland lär vara långt borta nu.T21 spelade ju glansfotboll men fick ändå bita i plastgräset.
B-slutspel i morgonbitti mot Viksjö. Nya tag och gott slag.

TalangerProjektet börjar nu ta form och jag får diger admin uppgift som T-gruppskoordinator.

Åter på ön efter en tur till Kosovo - där konstgräset växer i stora burar - konstaterar jag att T21s medverlan i profilsatsningen till slut blev 3+3 - skönt men bara ett delmål.

På Balkan är det ännu sommar och i de albanska delarna lirar man för fullt när den stekande solen sänker sig bakom de mörka bergen.

Den 14:de kommer de svarta örnarna till Råsunda och fixar vi inte dansk j... måste vi vinna stort mot albanska hårdhudade spoilers.

I morgon drar vi till Djursholm och nästa vecka till Rågsved, där vi ska försvara silverpokalen. 


Luvan

I kväll fortsatte vi med passningskorridoren, skott i flykten och match mot öns skickligaste 00:or.
Svettigt och blåsigt trots "huvudsponsorns" generösa bidrag => KVD-luvan. Tack David!Apropå klädseln vill jag passa på att påminna om att killarna varje gång vi ses ska ha den nya tröjan på sig. Därtill altid KVD-luvan, blått underställ under shortsen, blåvita IFK-strumpor (köp nya!). Prylarna bärs bara när laget träffas. Petigt måhända men en del av min filosofi att ta ansvar och skapa grupplojalitet.

På lördag em lirar vi oktoberpokalen på Djursholms IP. Laguttagning och tider finner ni på vår hemsida. Skicka med matsäck och gamla overallsjackan som förstärkningsplagg. Kom och heja!

I kväll fick vi också veta att Måns, Martin och Petter tagits ut till höstens träningsprogram med Talanglaget. De duktiga killar som inte kom med denna gång har chansen i vår byggt på gedigen träningsinsatser i K-laget och individuellt på egen hand. eller som klubben skriver; "I slutändan är fotbollen väldigt rättvis. Den som tränar mest blir oftast bäst".

To the moonFöräldrarmöte med skral medverkan påverkade inte new stylade killar som intog mattan med raketfart... Veckan som var bjöd på jogging och bollträning följt av korvgrillning samt vänskapsmatch mot lag 3-4. Till veckan blir det mer löpning och hårdträning inför oktoberpokalen i Djursholm. påminned om intresseanmälan som ska vara Helena tillhands senast måndag kväll. Tillåt mig fundera lite; vad kan göra oss till ett vinnande lag? självförtroende förstås och säkert också större spelförståelse är nog viktiga element. Sånt kommer inte automatiskt utnn måste odlas. Tex med mera matchträning. Därför skulle jag vilja uppmana er alla som har vänner och bekanta i pojkfotbollsbranschen att kolla om de har samma behlv. Dvs vänskapsutbyte under vintern. Vi har ju både onsd och sönd tiden i Brevik och längre fram i vinter planerar vi ju att köpa ca 10 pass i Multihallen på Bosön. Vad tyxs?

Höstlovsläger

För att hylla IFKs levande legendar Fredrik Meyer kommer klubben igen att arrangera Meyer Camp den 26-30/10 på Vallen 9-15, på höstlovet! Man riktar in sig på pojkar/flickor födda –97 t o m –99 (max 50 - först till kvarn!). Kostn 1150:- inkl lunch. Anmälan via mail till jocke@lidingofotboll.org.

 
Jag tycker detta är ett ypperligt tillfälle för förbrödring och förkovran.


RSS 2.0