Gräsligt

Tretton goa gossar tränade spelhastighet, passning och matchade med duktiga 99:or. Tror vi får ägna vintern åt en hel del basträning då flera killar fortf har problem men en ren hård bredsida. Nåja. Att lira på Breviksmattan med många non-competing klubbkamrater gör susen. Vi behöver snabbt läka såren efter de trista avhoppen så arbetsron och harmonin återkommer.

F Y S

Tio små... samlades ikväll för en löprunda i Lidingöloppsspåret. Distans, intervall och lite BRAK följt av obligatorisk streaching. En fin kväll i eftersäsongsdebuten. Annars har dagen inneburit två hostile takeovers från Pantergänget.

Trist att vi inte får arbetsro och lugn i laget. Snart daxs att koppla in Kansliet igen. Nya tag i morgon på nya konstgräset och avhämtning av nya profilkläderna.

Derby

AIK slår DIF med 2-0! Säkerligen blir det många färre sådana nästa år... Trist!

Stolpe in!

Blåvitts rödvita stolpväktare ändrade förutsättningarna. Ingen påföljd ännu. Vi avvaktar med nyfikenhet på hur mycket man får justera banan innan det räknas som fusk.Vi avslutade årets upplaga av Sanktan igår och börjar nu tänka på Djursholms- och Rågsvedsturneringarna, där vi tyvärr bara fått en plats med följd att alla inte kan hänga med. Vi kommer därför åtminstone under den tuffare Djursan Cupen att premiera de spelare som kommit längre i sin utveckling och visat hög motivation samt en potential, bl.a. i samband med klubbens talangjakt. 

Den kommande veckan bjuder annars på första löprundan och första konstgräspasset. Därtill föräldrarmöte, extraträning och miniturnering. Kolla hemsidan! Allt på nya Brevik Arena. Hurra! Och denna vecka ska vi nog också kunna få på oss vårt nya profilställ - David kämpar på med Intersport. Bravo!

Låt mig även erinra om att Kanslitet i början på oktober skickar ut brev till de som deltagit i extra träningarna. Här kommer det att framgå om man bjuds in att delta i U/T-grupperna. Eller om man måste anstränga sig mer för att platsa. Den 8 oktober har vi tränarkonferens och får då veta mer om de exakta förutsättningarna.

Nedan återfinns referat från de senaste kamperna.

/L.

Vinst&förlust

Bortaplan igen. Dock inget att skylla på - Kvarnbacka BP var finfin. Vi saknade ett mittlås och den gnista vi tände i Edsberg hade falnat. Steget efter trots under stundom kreativt spel i attacken.Akropolis IF spelade konsekvent på vänster kanten och pressade med hela laget. Inget märkvärdigt utan bara lite extra när matchen stod och vägde. Det slutade 5-2. Och hade vi fått en rättmätig straff vid 3-2 läget vet man aldrig hur det slutat. - Länge leve Romario! 


Fyndigt

I kväll lyckades J&J coacha T21:orna på ett sällsynt vinstgivande sätt, medan ego skötte förbandsväskan och den stora hejarklacken. 6-2 borta mot starka Sollentuna United gav mersmak och drömmar om en fin turneringshöst.

En välsmord lagmaskin "ägde" mittfältet och spelade "fett" i anfallszon. Plötsligt infann sig självförtroendet och med det fyndigheten. Läckra passningar ut mot kanterna öppnade SUIF box och nickar, klackar och nästan en bicekletas trasslade in sig i maskorna.


Gammal är äldst!

Henke frälser Olympia och AIK med svarta armén i följet vänder hemåt tomhänta. Inte bara Obolo är mållös! Och nu väntar järnkaminerna på måndag; "vinna eller försvinna" matchen alla kategorier.Tyvärr kommer nog HIFs resning i senaste laget. Skönt att knäet höll och läktarvåldet inte lyste med sitt fula tryne. 

Girlpower

Kosovare levererade med sann östgöta precision när hon sköt 1-0 mot belgarna. Hög och hård bollbana från höger. Snyggt och snitsigt!

Matchen slutade 2-1 till Sveriges pressade damer, som i Dennerbysk takt masar sig vidare mot VM i Tyskland 2011. Vid denna tidpunkt torde även damfotbollen nått viss kultstatus med affischnamn som viks ut åt alla håll - medialt och kommersiellt.


Kravaller

Ännu en gång, urartar det när Stockholmsfotbollen krisar i alla avseenden. Trist! Nu är det bara gnagarna som håller näsan över isen.

Vikingavallen

IK Frej på bortaplan innebär alltid tufft motstånd. Återigen, chocköppning av oss men sen rasade det rejält efter att samtliga våra keepers var justerade.

Fruktbarheten segrade och vi biter i platsgräset, igen! Nåja, samspelheten ökar över tiden och när det töar i vår har vi säkeet ett mycket samspelt gäng.

Nya tag på fredag i Edsberg; kolla laguppställning på gamla hemsidan. 

Konstigt gräs

Äntligen! Nästa vecka flyttar vi upp till det nya artificiella mattan på Brevik. En gränsöverskridande upplevelse.

Till slut har kommun götslat hårt för konstgräs tillväxt, även på södra ön. Därmed kan T21:orna finslipa formen inför cuphösten. Det blir två pass i veckan - tisdagar och söndagar 15.00 - under hela oktober månad. Hurra!Redan på onsdag den 30 september kl. 17.30 joggar vi in på plastmattan. Och för att vara "på tårna" har vi kvällen innan, dvs tisdag 29/9 18.30, löptränat i spårsystemet kring Badet. Yes, we can!

Skott&Kropp

Träningen på Killinge Park i kväll lockade 14 killar som fick praktisera kroppskontakt, passning och skott. Flera hittade nyckeln till timingen i helkroppsrörelsen för att skjuta skarpt.I vanlig ordning var det svårt att hålla fokus efter en hel dag vid skolbänken. Tyvärr också för få bananer och drickaflaskor. Bättring!

Och när elljuset dränkt in planen pratade vi om veckans matcher: IK Frej, SUIF och Akropolis. Vi beslutade att ställa in träningen i morgon då Jannes line up inte räckte till. Tre frivilliga? Fredagsmatchen blir fiftyfifty och på lördag kör vi först träning föjlt av bortamatch.

T21

Den 1 oktober föds det nya P11-laget "Team 21". IFK Lidingö får då ett nytt team bestående av 21 st fina killar från trakterna kring Killinge, Gåshaga och Käppala.

För att denna ambitiösa satsning skulle kunna genomföras tackar vi särskilt våra nya sponsorer; KVD, PANEA och BRYGGAN.

             

Lagets öden och äventyr kan följas i denna dagbok, där jag också bjuder på mer okamoflerade detaljer kring ledningen av detta lag. Dvs tränare, lagledare och administratörers vardag på plan eller vid sidlinjen.

hörnspark

Hejsan,

Dramat kring nedflyttningsstrecket tätnar och nu är det snart bara Gnaget som har torra fötter. Appropå AIK hade vi den äran igår morse. Efter en chocköppning med första baljan fem minuter in på första halvlek, som vi faktiskt överlevde hyggligt. Sen sprack bubblan.

Annars har den gångna fotbollsveckan omfattat två uddamåls förluster efter rafflande spel. Både Täby och Vasalund levde farligt när våra krigare spelade svepande över hela ytan, säger de som var där.

Själv har jag befunnit mig "uppe på läktaren" och inte kunnat följa laget på nära håll. Ja, arbetsgivaren måste ju få sitt emellanåt... Och det skadar inte att få lite perspektiv. T.ex. att bearbeta frukterna från det framgångsrika lagledarmötet i måndags. Det är j... positivt att kunna jobba vidare i en större kontext, med nya idéer och en uttalad ambition att etablera en mer kvalitativ satsning för våra gossar.

Boka in lördag 3 oktober 11.00 då vi har säsongsavslutning och föräldrarmöte kombinerat med utdelning av de nya profilkläderna samt tankar om vinterträningen m.m. Dagen efter planerar vi vänskapsutbyte mot Spånga, vilket är en inledning inför turneringsspelet.

I veckan är det träning som vanligt följt av bortamatcher på fredag mot Sollentuna United (17.15) och på lördag mot Akropolis IF (13.00). Vi samlas numera 45 min innan avspark. Glöm inte att klicka in på hemsidan så ni har senaste nytt.

Vi hörs!/Lasse


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0