jelenia gora

Efter en 6 tim lång transfer från flygplatsen nådde vi fram till Jagniatkow, som ligger på 700 meters höjd vid gränsen till Tjeckien. En underbart vacker plats med frisk och kall luft (+10 grader), samt rikligt med regn men också sol.

Lördagens cupspel mot tre starka polska distriktslag - det tjeckiska hoppade av - var sederlärande; högt tempo och högt gräs erbjöd tungt motstånd och i vissa helt obevekligt sådant. TG-laget hade svårt att nå andra planhalvan medan UG-laget tillslut fick oavgjort i en match. Väldigt få skott på mål och en massa hårda tacklingar gav våra gossar prov på villkoren utanför riket. Trots rejält motlut deppade varken TG eller UG killar som visade både nervositet och proffsighet.

Cupspelet varavades med metodträning i finfina gympahallen. I övrigt övade killarna på ordning&reda, där flera fortf ligger långt ifrån den kravspec som gäller för läger och turneringsliv. Vidare käkade vi korvsoppa, kålsallad och en massa lingondricka. En enkät bland grabbarna gav högt betyg till allt utom käket. Sportbaren och rummen scorade topp.

För ledartrion innehöll lördagskvällen en traditionell pampmiddag med förbundsordförandfen och repr för lagen i cupen. Långa tal och skålar i väldestillerade drycker. Polackerna längtar redan efter en utflyckt till Bosön.

Söndagen innebär forts cupspel och om vädret håller i sig lift till ett fik på 2000m höjd + ett besök på Cowboyland...

Oerhört tidigt månd morgon (04.00) lämnar vi Niederschlessien för den långa resan via Poznan till Skavsta. Alltså, återigen en tuff prövning för våra goa gossar och föräldrargruppen. Om allt funkar landar vi strax efter 13.00, då vi gärna ser transportstöd för trötta boys.

/Lasse


RSS 2.0