Lärande förlustelse

Johannes hjältar kan man i Sanktan njuta i två upplagor; nivå 1 och 2. Allt beroende på subjektivt bedömd spelskicklighet och utvecklingspotential. Alltså, ingen rocketscience. Men vilja att segra.Nåväl, nivå 2 gänget lirade i alla fall premiärmatch mot IFK Täby där det blev storstryk trots solsken över Breviksplanen. Killarna var lite ovana med att hitta sina positioner och saknade en del teknisk förmåga vid fasta situationer och inkast. Sånt går ju att öva in på träning liksom på match.

Även om grabbarna kämpade på med gott mod kom aldrig det nödvändiga tempot som behövs mot samtränade lag med homogen taktik och aktiv coaching. Det gäller att inte ge upp...

Taktiksnack

T21:orna lyssnar när favorittränaren Peter går igenom taktiken mot BP. "Spela enkelt och sug åt er bollen..." Och för första gången upplever jag fokus på uppgiften.Tyvärr vart motståndet för häftigt trots solig hemmaplan. Tempot var makligt och spelet böljade fram och tillbaka. Västerortskillarna rullade runt längs kanterna och tog vara på sina chanser medan vårt mittfält ofta stod lite stilla och avsluten saknade riktig skärpa.

Spelet finns där i påsen och snart har T21 snackat upp taktiken till en lagmaskin. Alltså, bara att gnugga vidare och försöka få in nyförvärven i lagspelet och T21-taktiken; "gå på mål och hjälp Martin!

Bronspeng

Idag tog sig Johannes hjältar till semi i Husbys Aprilcup med en uppställning och till kvarten med den andra. Inte illa med tanke på att man kompetensutjämnat hela truppen. Man bör också tillägga att turneringen över två dagar genomfördes med hög precision och intge minst med högre temperatur...


Cupseger

BP:s vårcup på Grimsta visade få vårtecken, åtminstone vad betr väderleken. Efter 11 timmars grupp- och slutspel hade nedfrusenhet fått ett blekt ansikte. Vore det inte för Lidingös skönspelande 00:ors totalseger och eftektiva flankattacker framåt åttatiden hade nog flera fötter och händer vitnat.Johannes hjältar krossade allt motstånd (däribland båda BP-lagen) på sin väg till finalen där Viggbyholm bjöd på hyggligt motstånd med följd att det stod 2-2 vid fulltid. Detta trots ön-grabbarnas spelövertag och raden av feta målchanser. Men, när den femte straffomgången var färdig stod det 6-5 till Lidingö och pokalen flög i luften i det gnistrande elljuset. Grattis!

RSS 2.0