Gränssättande...

Ännu ett nollat föräldrarmöte med många åsikter och motsatta viljor, ofta byggt på okunskap och prestige. Och jag läser med behållning om vår Talanglagsmentors visdomsord och finner vägledning:

"För det första tycker jag man inte skall överdramatisera problematiken med uppdelningen på träningarna. Jag tror spelarna själva är väl medvetna om var de står fotbollsmässigt i gruppen respektive vilka som i nuläget är bättre och sämre. Så länge man är tydlig med att uppdelningen är temporär och kan/kommer att/skall ändras i takt med individens utveckling, så är det ingen större fara på taket.

Utöver det skall man naturligtvis vara så luddig som det går inför spelarna, då spelare x kan ta en uppdelning hårdare än spelare y. Att ge färger/västar istället för att rabbla namn är en bra metod men nyckeln till att hålla motivationen i liv hos spelarna är variation på uppdelningen. En gång kan det vara efter utveckling, en gång efter alfabetet, en gång efter sociala grupperingar, etc. Man kan även dela gruppen på fyra, där 1/4 bättre tränar med 1/4 sämre, etc. Så länge inte spelarna upplever att uppdelningen (och följaktligen träningarna) sker på slentrian, tror jag vi är hemma.

Gällande matcherna är problematiken svårare.

Jag tycker inte heller att vi skall ha ett "första" och ett "andra" lag men kan också ifrågasätta om alla skall spela T. Nu när snart halva säsongen gått, har nog berörda parter ganska klart för sig hur spelartrupperna ser ut nästa år och då vore en väg att gå att göra en stomme med fasta T-spelare i matcherna och fylla på med de rotörer man vill se lite extra/i matchsituation. Tanken att alla skall få prova spela TG-laget är god men aningen överambitiös, då det uppenbarligen sker på bekostnad av kontinuiteten och sedermera kvalitén på fotbollen och utbildningen får spelarna.

Denna läsning kanske inte är att föredra får kommande (hela) säsonger och där kanske man skulle behöva anmäla ytterligare ett lag i Sanktan och ha stommar av fasta T-spelare i samtliga tre, samt enligt schema (eller dylikt) låta rotörerna få chansen att spela TG-matcher."


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0